Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde diş hekimi olarak görev yapan Dr. Hamdi Gören, hastaneye gelen 18 yaşındaki Mert D. tarafından bıçaklandı. Mert D., azı dişinin ağrıması şikayetiyle hastaneye gelerek dişini çektirmek istedi. Dr. Gören'in iki kere iğne yapmasına rağmen Mert D.'nin dişi uyuşmadı. Bu sebeple doktor tedaviyi başka bir tarihe almak isteyince genç çocuk doktora bıçakla saldırarak göğsünden yaraladı.

Gören hastanede tedavi altına alındı. Mert D. ise kısa sürede polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Mesai arkadaşları saldırıyı kınadı

Hastanenin Başhekimi Dr. Lütfi Çiftçi, sivil toplum kuruluşları ve saldırıya uğrayan doktorun mesai arkadaşları saldırıyı kınadı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akhan saldırının ardından açıklamada bulundu. Akhan da, saldırıyı kınayarak, “Bu tür olayların yaşanmaması için hastanelerimizde güvenlik önlemlerini en üst seviyede tutuyoruz ama bazen böyle şeyler olabiliyor. Biz saldırıların her türlüsünü kınıyoruz. Diş hekimimizin sağlık durumu iyi. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs güvenlikçilerimiz tarafından muhafaza altına alınıp güvenlik güçlerine teslim edildi. Bir daha böyle şeylerin yaşanmamasını temenni ediyoruz.” dedi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Dr. Lütfi Çiftçi, mesai arkadaşları adına açıklama yaparak, “Sağlıkçıya yapılan her türlü sözlü, fiili saldırıyı kınıyoruz. Bunun bir daha yaşanmaması için gerek müdürlüğümüz gerek hastane yönetimi olarak her türlü tedbiri almaktayız. Bu işin takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz” dedi.