'Taha Ün kimdir, nereli, kaç yaşında?', 'Sağlam İrade Taha Ün neden gözaltına alındı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Bir dönem AK Parti'ye olan yakınlığıyla bilinen fakat daha sonra eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi kurucular kurulunda yer alan 'Sağlam İrade' olarak Taha Ün, partisinin başkentteki genel merkez binası açılışı için gittiği sırada Ankara emniyeti tarafından gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

SAĞLAM İRADE TAHA ÜN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ya yakınlığıyla bilinen Taha Ün gözaltına alındı. Ün, sosyal medya hesabından "Genel merkez açılışımız için geldiğim Ankara'da kaldığım otelde şu an gözaltına alınıyorum bilginize" mesajını paylaştı.

'Sağlam İrade' mahlaslı siyasetçinin, Sabah yazarı Salih Tuna'nın şikayeti üzerine gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Başka bir iddiada ise, hakkında açılan bir hakaret davasında ifadeye çağrıldığı ve bu çağrıya uymadığı için hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi.

Taha Ün, daha önce de Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt'ün şikayeti üzerine ifade vermişti. Ün'ün 'Pelikan Örgütü' şeklindeki sosyal medya paylaşımları suçlama konusu olmuştu.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

TAHA ÜN'DEN TEPKİ ÇEKEN 'SİVAS KATLİAMI' MESAJI

Bir dönem AK Parti ile olan yakınlığıyla bilinen Taha Ün, 2 Temmuz 1993 günü yaşanan 'Sivas Katliamı'nın 22. yılı olan 2015'te sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımı nedeniyle tepkilerin odağı olmuştu. Hafızalardan silinmeyen Madımak Katliamı'nda yakılarak öldürülen Alevi sanatçı ve fikir insanlarının anıldığı günde, "Sivas'ın Yollarına" adlı türküyü hatırlatan 'Sağlam İrade', daha sonra yaptığı açıklamada yanlış anlaşıldığını savunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdürü Sema Silkin ile dünya evine giren Taha Ün'ün Beylerbeyi Sarayı'nda, Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahına şahit olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı. Diğer şahitler ise Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım olmuştu.

TAHA ÜN KİMDİR?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucu başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nde siyasal iletişim faaliyetlerini yürütmektedir. Aynı partinin Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin ile evidir.

Paylaşımları nedeniyle sık sık polemiklere konu olan Taha Ün, sosyal medyada 'Sağlam İrade' kullanıcı adıyla tanınmaktadır.