CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, katılmış olduğu bir televizyon programında yandaş gazeteci Süleyman Özışık’ın, 4 ilçe belediyesi ve bir büyükşehir belediyesinden ‘Yazarlık Okulu Projesi’ kapsamında program hizmet alımı yaptığını söylemişti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Süleyman Özışık, CHP'li Mahir Başarır'ın sözlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ali Mahir Başarır. Sen pis bir yalancı, aşağılık bir iftiracısın. Söylediğin rakamların binde birini almadım. Bu iftiralarını mahkeme salonunda ispatlamana fırsat vereceğim. Sonra nasıl kıvırdığını da cemi cümle aleme izleteceğim söz!" dedi.

"YÜZÜN KIZARMAYACAK AMA"

CHP'li Başarır, Özışık'ın paylaşımından sonr atağa geçti. Süleyman Özışık’ın sözleri üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Özışık'ın ‘Yazarlık Okulu Projesi’ kapsamında binde birini dahi almadığını iddia ettiği Gemlik Belediyesi’ne ait bazı belgeleri paylaştı.

Başarır’ın paylaştığı belgelere göre Özışık’a hizmet alımları kapsamında 10 bin TL, 33 bin 700 TL ve 15 bin TL ödemeler yapıldı. Özışık alınan meblağları reddediğini kaydeden bir tweet attı, ve CHP'li Vekile sert sözlerle yüklendi.

Özışık’ın sadece yakın dönemde Gemlik Belediyesi’nden almış olduğu hizmet alım bedeli belgelerinin bazılarını yayınlayan Başarır, “Bu sözde gazeteci, söylemiş olduğum rakamların binde birini almadığını ifade ediyor. Ben, şimdi bu kişinin sadece Gemlik Belediyesi’nden, AKP döneminde almış olduğu paraların belgesini yayınlıyorum. Diğer AKP’li ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinden aldıklarını da kendisi yayınlasın.

Utanmadan cevap vereceğine, hangi belediyeden ne kadar para aldığını kendi yayınlasın.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Söylediklerimin binde birini almadığını ifade eden kişi, umarım bu belgeleri görünce yüzü kızarır, utanır.

Mahkeme salonuna ulaşmadan, ben bu şahsa sadece bir belediyeden almış olduğu hizmet alım bedelinin faturasını buradan paylaşıyorum.

Tüm vatandaşlarımız, binde biri kadar almış mı almamış bu belgelere bakarak hakikati görsün.’’ dedi.  

İşte Mahir Başarır'ın sözünü ettiği o belgeler:

belge1

belge3

belge4