ABD'de  dünyanın en iyi yüksek öğretim kurumları Harvard ve MIT'nin yaz sonuna kadar süresiz eğitime ara verme kararından sonra Türkiye'de ilk tatili Kadir Has Üniversitesi yaptı. Üniversitedeki tüm öğrenci ve akademisyenler evlerine gönderildi. 20 Mart'a kadar eğitime ara verildi.

Bahçeşehir Üniversitesi ise öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi,derslere evden online canlı yayınla katılması kararını aldı. Karar  öğrenci ve akademik kadroya duyuruldu. 

MEF Üniversitesi, akademisyenlerine bilimsel konferans ve sunumlar da dahil yurt dışına çıkışların durdurulduğunu bildirdi. Yurt dışına buna rağmen çıkan akademisyenler 14 gün boyunca karantinaya alınıp, kampüse girişlerine izin verilmeyecek. MEF Üniversitesi'nin de online eğitime geçmeyi düşündüğü haberi alındı.

Üniversitelerin tamamında ne karar çıkacağı ise akşam saatlerinde Yüksek Eğitim Kurulu Başkanı Yekta Saraç ve 207 üniversite rektörünün ortak kararıyla kesinleşecek. Tüm üniversitelerin tatil edilmesi bekleniyor.

Diğer tarafta Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiği tweet ile bildirilen Milli Eğitim Bakanlığı'nın ise 6-10 Nisan 2020 tarihlerinde yapılması önceden belirlenen 2. ara tatilin bu aya alınmasını planlandığı gelen haberler arasında. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, virüs nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda "Ortak açıklama yapacağız, birlikte göreceğiz" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?