NEO HABER MERKEZİ

Daha önce üç kez kanseri yenen ve dördüncü kez bu hastalığa yakalanan Neslican Tay'ın güçlü ruhu, narin bedenini saran illet hastalığa yenik düştü. Üniversite öğrencisi genç kız, yapılan multidisipliner klinik değerlendirmeler neticesinde 15 Eylül Cumartesi öğle saatlerinde yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

21 yaşındaki genç kız kanser nedeniyle bir bacağını kaybetmiş ancak hayat mücadelesini sürdürmüştü. Gösterdiği hayata tutunma çabasıyla siyasetçiler, sanatçılar, spor çevreleri ve vatandaşlar tarafından büyük takdir gören Neslican Tay'ın ölüm haberi ile herkes yıkıldı...

Ölüm nedenini hastane açıkladı

Hastaneden yapılan açıklamada Tay'ın ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğu duyuruldu. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı yaptığı açıklamada, "Süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21.20'de kendisini kaybettik" bilgisini verdi.

Prof. Dr. Yiğitbaşı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21.20 de kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz."

Acılarla dolu bir hayat...

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan ve tedavi süresi boyunca yaşadıklarını anlatan Neslican Tay, kanseri 3 kez yenmişti. 2018'de tümör nedeniyle bir bacağı kesilen Tay, 4. kez kansere yakalandığını sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

En son Haluk Levent gördü

Ünlü rock şarkıcısı Haluk Levent, dördüncü kez kanser olan ve tedavisini için yoğun bakıma kaldırılan Neslican Tay'ı ölümünden birkaç gün önce hastanede ziyaret etmişti. Sosyal medya hesabından bu ziyareti duyuran Levent, "Tüm gücüyle savaşıyor. Haydi be canım kalk ayağa!" paylaşımını yapmıştı.

Sivil toplum kuruluşu Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) kurucu başkanı Haluk Levent, aynı gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da, "Medipol Bağcılardaydım az önce... Size Neslican Tay'ı anlatayım. Uyurken bile prensesler gibi... O kadar naif o kadar sevgi yüzlü ki. Savaşıyor şu anda. Direniyor! Tüm gücüyle savaşıyor... Haydi be canım kalk ayağa!" demişti.

Türkiye 'demir kadın' olarak tanıdı

Neslican Tay; 2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybetmesine rağmen hayatın iplerine daha sıkı sarıldı. Dalga dalga yayılan umut videolarında kendisini 'Demir Kadın' diye tanımladı.

Verdiği röportajlarda, "Bacağım yok ama yaşam sevincim var", "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki… Çok daha fazlasıyım" ve "20 yaşındayım daha… Hiçbir şey yapmadım; aşık olmadım, yurt dışına çıkmadım, dünyayı gezmedim. Yapmak istediğim bir sürü şey varken hayattan vazgeçmek istemedim. Dört elle sarıldım" sözleriyle binlerce insana rol model oldu.

Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncüsünü verdiği kanser mücadelesini maalesef kaybetti...

Neslican Tay kimdir?

Neslican Tay, kansere karşı direnişi ile hikayesini duyan birçok kişinin yakından takip ettiği isimdi. "Ben daha 20 yayındayım ya, bırak peşimi" dediği videosunda dördüncü kez kansere yakalandığını duyuran Neslican, yumuşak doku ve akciğer gibi kanser türleriyle mücadele etti.

Manisalı bir baba ve Rizeli bir annenin kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Daha sonra Rize’de yaşamını sürdüren genç kız, Fen lisesini burada bitirdi. 

Hastalığı nedeniyle eğitimine ara vermişti

Üniversite sınavına iki hafta kala kötü haberi aldı ve araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken hayallerine ara verse de peşini hiç bırakmadı. Neslican Tay, daha sonra üniversite sınavına girdi ve İstanbul'a yerleşerek Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görmeye başladı.

Neslican Tay'ın son tweet'i

Genç kız, 1 Eylül'de attığı son tweet'inde, "İnsanlar zannediyor ki tekrar tekrar kanser olurken popülerliğimin artmasından memnunum. Şaka gibisiniz, kanser olmaktan bahsediyoruz, hem de 4 kere. Bunun karşılığında milyoner olsam bile bu kadar acıyı yaşamayı asla tercih etmezdim. Popülerlik de neymiş?" ifadelerine yer vermişti.

Neslican Tay'ın son konuşması

Neslican Tay'ın Youtube kanalındaki konuşması

Neslican Tay'ın TEDx konuşması

Sosyal medya üzüntüye boğuldu

Defalarca yakalandığı kansere karşı gösterdiği mücadele azmiyle kamuoyunun takdirini ve desteğini kazanan Neslican Tay'ın kansere yenik düşerek yaşamını yitirmesi, sosyal medyada da derin üzüntüye neden oldu.

Geriye hatıra fotoğrafları kaldı

21 yaşında dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düşerek hayatını kaybeden Neslican Tay'dan geriye hatıra fotoğrafları kaldı...

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?