Mısır halkı, darbeci Sisi'nin görevi bırakması için geçtiğimiz hafta protestolara başlamıştı. Polis protestoculara sert bir müdahale uyguladı ve çok sayıda protestocu gözaltına alındı. Gözaltındaki protestocular tutuklandı. Yürütülen soruşturma sırasında 3 Türk öğrenci de tutuklandı. 

Eğitim için Mısır'a giden 3 Türk tutuklandı

Staj için Mısır'a giden 26 yaşındaki Berdan Türkmen de tutuklandı. Türkmen'in ailesi, oğullarının politikayla ilgisinin olmadığını, protestoların yapıldığı yere yakın bir otelde kaldığını, yemek yemek için dışarı çıktığı sırada gözaltına alındığını anlattı. Ailesi, ulusal güvenlik birimleri tarafından sorgulanan Berdan Türkmen'den haber alamıyor.

Bugün Türkiye'ye dönecekti

Baba Türkmen, oğlunun bugün Türkiye'ye dönüş için bileti olduğunu, ülkeye dönmesine günler kala gözaltına alındığını aktardı. Dışişleri Bakanlığı ve konsolosluklarla iletişime geçmelerine rağmen sorgu sürecine dair bir bilgi alamadıklarını belirtti. Oğlunun Türk pasaportu olduğu için tutuklandığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

22 yaşındaki Türk öğrenci casuslukla suçlanıyor

Tutuklu Türklerden 22 yaşındaki Abdullah Kaymak ise 2 ay önce Arapça öğrenmek için Mısır'a gitmişti. Tahrir meydanındaki gösterileri videoya alırken gözaltına alındı. Kaymak, ulusal kaynaklarda "casus" olarak suçlandı. Diğer öğrencinin kimliği öğrenilemedi. Aileler, çocuklarının can güvenliğinden endişe ediyor.