Yeni yönetim sistemin başbakanlık mevkisinin bulunmaması, Mustafa Şentop’un görevi, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle Binali Yıldırım’dan devralması ise vatandaşın kafasını karıştırdı.

Yerel seçim çalışmalarının başladığı dönemde meclis başkanlığı görevini Binali Yıldırım yapıyordu. Ancak Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduktan sonra görevinden istifa etti. Yerine ise Ak Parti ve MHP oyları ile Mustafa Şentop seçildi.  Bu değişim vatandaşın da aklını karıştırdı. NEO TV’nin mikrofon uzattığı halk, yeni meclis başkanını tanımakta güçlük çekti.

Mustafa Şentop kimdir?

6 ağustos 1968 yılında Tekirdağ’da dünyaya geldi. Makedonya göçmeni muhacir bir ailenin çocuğu. Sabriye Şentop ile evli. 2 kız, 2 erkek; 4 çocuk sahibi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Uzun yıllar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde akademisyenlik yaptı. Uzmanlık alanı İslamiyet öncesi ve Osmanlı hukuku üzerine. "Osmanlı’da Yargı Sistemi ve Kazaskerlik" isimli bir kitabı var. 2012 yılında Ak Parti’den Tekirdağ milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. 2019 yılında Meclis Başkanı olarak göreve başladı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim