Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun, eşinin yaşıyla dalga geçmesinin 'son derece kaba' olduğunu söyledi.

Bolsonaro destekçilerinden biri Facebook üzerinden Macron'un 66 yaşındaki eşi Brigitte hakkında bir paylaşım yaparak yaşıyla alay etmişti.

YAŞ KARŞILAŞTIRMASI

Yapılan paylaşımda Bolsonaro'nun 37 yaşındaki eşi Michelle Bolsonaro ve Macron'un eşi Brigitte kıyaslanıyordu. Üzerinde: "Şimdi Macron'un neden Bolsonaro'ya rahat vermediğini anlıyorsunuz" ifadesi vardı.

Bolsonaro, bu paylaşım hakkında "Adamı aşağılamayın… ha ha" yorumu yapmıştı.

OLDUKÇA KABA VE ÜZÜCÜ BİR YORUM

Macron, konuyla ilgili, gazetecilerin kendisine yönelttiği sorulara karşılık Bolsonaro'nun yorumunun çok kaba ve üzücü olduğunu belirtti. Macron, "Eşim hakkında çok saygısız şeyler söyledi. Brezilya halkına büyük saygım vardır ve elimden, yakında bu göreve layık bir devlet başkanlarının olmasını umut etmekten başka bir şey gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Bolsonaro, yoğun sağ görüşü nedeniyle bugüne kadar pek çok kadına, siyahilere ve azınlıklara hakaret içerek sözler söyledi.