Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni eleştirip Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiğine işaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Cumhurbaşkanı tarafsız olmazsa devletin sigortası olmaz. Türkiye'nin çivisi çıkmak üzere, adalet, hukuk kalmadı; başvurulacak yer kalmadı.  Sen cumhurbaşkanı değilsin ki" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlık yemini etmesini istedi. Devletin en tepesinde bir partinin başkanının bulunamayacağına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanının 82 milyon vatandaşı kucaklaması gerek. Cumhurbaşkanının  devlet başkanı sıfatı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini temsil etmesi gerek. Partili cumhurbaşkanı devletin birliğini temsil edemez. Cumhurbaşkanı tarafsız olduğu için hâkim tayin eder. Bir partinin genel başkanı AYM'ye üye mi seçer? O zaman siz ‘Yargı bağımsızdır’ diyemezsiniz" diye konuştu.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Anayasa referandumu için yeniden çağrıda bulunarak, referandum yapılması halinde halkın ezici çoğunluğunun Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olmasını seçeceğini söyledi.