Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'i 'terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle ifadesine başvurdu. Sabah saatlerinde Kars Adliyesi'ne giden Bilgen, 2015 yılında milletvekili olmadan önce yaptığı sosyal medyada paylaşımları soruldu. Soruşturmanın Kars Belediyesi’yle ilgisinin bulunmadığına söyleyen Bilgen, "Kayyum tartışmalarıyla hiçbir ilgisi yok" dedi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bilgen, soruşturma kapsamında ifade verdiğini belirterek, "Milletvekili olmadan önce adıma açılmış soruşturma çerçevesinde sosyal medyadaki paylaşımlar ve mesajlarla ilgili ifadeye çağrılmıştım. Bu mesajlarla ilgili düşüncelerimi, yaklaşımımı, bilgilerimi paylaştım" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞIRILMAMIN KAYYUMLA ALAKASI YOK"

Bilgen, soruşturmanın Kars Belediyesi ile ilgisinin bulunmadığına vurgu yaparak, "Belediyeyle ilgili bir soruşturma süreci değil, başka bir şey yok, sadece sosyal medya hesaplarında yapılmış paylaşımlarla ilgili. Belediyeyle ilgili bir durum yok, zamanlama itibarıyla bir çakışma oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mayıs ayında talimatla ifade talebi vardı, şimdi ifadeye gelme imkanı bulduk. Bu durumun kayyum tartışmalarıyla hiçbir ilgisi yok" diye konuştu.

"SEÇİLMİŞ OLMAK SUÇ İŞLEME HAKKI TANIMAZ"

Van, Diyarbakır ve Mardin'e kayyum atanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Bilgen, "Seçilmiş olanların haklarında kesinleşmiş ve kanunun olağan dönemlerindeki tarif ettiği bir görevden alma süreci olmadığı müddetçe seçilenlerin iradelerinin dikkate alınması gerektiği düşüncesindeyiz. Sabit bir suç varsa seçilmiş olmak suç işleme hakkı tanımaz" dedi.

Görevden alınan başkanların, daha önceki fiili davranışları adaylık süreçlerinde bir engel teşkil etmemişse, şu an görev yapmalarına da engel olunmamalı diyen Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, "Türkiye'nin dış politikada kriz yaşadığı, özellikle Suriye'de kritik eşikten geçildiği dönemde toplumda kırılma, gerilim, provokasyonlara fırsat verecek zemin olmamalı" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!