MAVİSU VAYİÇ


Katıldığı bir konserin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Sanatın ve müziğin olduğu yerde siyaset ve siyasetçiler sussun diye siyaset yapıyorum” dedi.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

GERÇEK SANATÇILARIN KONSERLERİNE GİDİYORUM”
Dün akşam İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sanatçı Candan Erçetin’in konserini izlemeye gelen Kaftancıoğlu, konser çıkışı basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ‘gerçekten’ sanatçı olan kişilerin konserlerine gitmeye çalıştığını ifade eden Kaftancıoğlu, “Siyasetin en yoğun olduğu dönemlerde nefes almak bana çok iyi geldi. Zihnimi beynimi dinginleştirdi” dedi.

KADINLAR İÇİN SİYASET YAPIYORUM”
Siyasetteki erkek egemen dile karşı kadın siyasetçi olarak ayakta durmanın kolay olmadığına işaret eden Kaftancıoğlu, “Mücadelemi kadın mücadelemin bir parçası olsun diye siyaset yapıyorum. Ne zaman erkek egemen siyasete karşı tüm kadınların mücadelesi ortaklaşırsa Türkiye ve dünya daha yaşanılır bir yer olacaktır hepimiz için” diye konuştu. 

DEMOKRASİ “TEK ADAM REJİMİ”Nİ YENDİ
23 Haziran seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, 31 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu, buna karşın AK Parti’nin anlaşılamaz bir şekilde ““bir şeyler oldu ama ne olduğunu biz de anlayamadık” diyerek seçimi iptal edip 23 Haziran’ı bir demokrasi seçimi haline getirdiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, “Ne mutlu ki İstanbul halkının, İstanbul halkına güvenen 81 milyonun ve hatta tüm dünyanın gözünün bizde olduğu bir seçim yaşayarak biz tek adam rejiminin sandık yoluyla yani demokrasi yoluyla mahkum edilmesine vesile olduk. Yoğundu yorucuydu ama sandıktan demokrasinin tesisi anlamında çok kıymetliydi. Ben bu sürece destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İSTANBUL’U KAZANDIK DİYE DAVA AÇTILAR”
6 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle 5 ayrı suçlama ile 17 yıl hapis talebiyle yargılanmasına ilişkin ise Kaftancıoğlu, bu davanın kişisel bir dava olmayıp 23 Haziran İstanbul başarısı nedeniyle açıldığını söyledi. Kaftancıoğlu, “Benim geçmişten bu yana sürdürdüğüm bir siyasi duruşum var. 6 yıl öncesinde attığım, bugün de arkasında durduğum tvitlerimin 6 yıl sonra İstanbul başarısından sonra yargılanıyor olmasının takdirini halka bırakıyorum. AKP vesayetinin hakim olduğu yargı belki bana ceza verebilir ama tarihte ve vicdanda yargılanan bu zihniyet olacaktır. Hiçbir endişe duymuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.