Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadın cinayetleri başta olmak üzere, kadına yönelik her türlü şiddet ve baskının ele alınması, kadına yönelik şiddete dair bir veri tabanının oluşturulması ve şiddete maruz kalan kadınlara gerekli desteklerin sağlanması için Meclis Araştırması istedi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

'Kadına şiddet araştırılsın' önergesi reddedildi

HDP'nin Meclis Araştırması, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri tarafından direkt reddedilirken, İyi Parti milletvekilleri ise çekimser oy kullandı.

"Kadınlar katlediliyor ama biz bunları konuşamıyoruz"

Taşdemir daha sonra verdiği önerge üzerine bir konuşma yaptı. Türkiye'deki kadınların gün geçtikçe tüm yaşam alanlarının kuşatma altına alındığını söyleyen Taşdemir, şu ifadeleri kullandı: Her gün kadınlar katlediliyor ama biz bunları açık ve net olarak konuşamıyoruz. Biz bu konuya dair onlarca defa araştırma önergesi,  verdik ancak maalesef hepsi bu Meclis tarafından ret edildi.

'İtaat etmiyoruz' ifadesinden dolayı broşürler engellendi

Taşdemir ayrıca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile yapmak istedikleri eylem ve etkinliklerin yasaklandığını söyleyerek, şöyle devam etti: 25 Kasım'a dair dağıttığımız broşürlerde 'İtaat etmiyoruz' ibaresi yer aldığı için bir amir tarafından dağıtımı engelleniyor. Evet siz itaat edebilirsiniz ama biz itaat etmeyeceğiz.