İstanbul'un ilçelerinden Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi üzerinde 23 yaşındaki İTÜ Elektrik Mühendisliği mezunu Halit Ayar’dan para isteyen vermemesi üzerine bıçaklayarak öldüren, arkadaşını da yaralayan Emra Yaşar adlı zanlının 2014'te gasptan cezaevine girdiği ancak iyi halden çıktığı tespit edilmişti. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan cinayet zanlıları Yaşar ve Kurdal'ın ifadeleri de kan dondurdu.

Cinayet zanlıları Emra Yaşar (27) ve Erhan Kurdal’ın (27) Taksim Tünel tramvay durağında bekleyen ENKA Spor Kulübü’nün ödüllü yüzücüsü Halit Ayar, arkadaşı Mustafa Sinan Nalçacı'dan bira ve para istemiş, reddedilince de bıçak ve kırık şişe ile saldırmıştı. Saldırı sonucu, Ayar yaşamını yitirirken Nalçacı da yaralanmıştı.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Birinin 19 suçtan diğerinin 23 suçtan kaydı var

Polisin peşine düştüğü, şüphelilerden Emre Yaşar’ın taksiye binerek Fatih’teki evine gittiği, burada kanlı giysilerini değiştirdikten sonra saklandığı Zeytinburnu’ndaki ablasının evinde yakalanmıştı. Erhan Kurdal’ın da olaydan sonra gittiği Fatih’teki evinde yakalanmıştı.

Ayar’ı öldüren Yaşar’ın 2014 yılında gasp suçundan Kırklareli Cezaevi’ne girdiği, ancak cezaevinin açık kısmına alındığı öğrenildi. Gasp, yaralama, uyuşturucu, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve hırsızlıktan toplam 19 suç kaydı bulunan Yaşar'ın iyi halden faydalanarak 2 Eylül 2019’da 1 haftalık izinle İstanbul’a geldiği öğrenildi.

Adam yaralamadan girdiği ceza evinden 9 ay önce tahliye olan Erhan Kurdal’ın ise uyuşturucu, gasp, yaralama ve polise mukavemetin dahil olduğu 23 suç kaydı olduğu saptandı. Kurdal ve Yaşar’ın çocukluk arkadaşları olduğu ve ikilinin işledikleri suçlar nedeniyle Kırklareli Açık Cezaevi’nde birlikte kaldıkları da belirlendi.

Yüzsüz savunma

Savcılık sorgusundan sonra sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Erhan Kurdal, Yaşar ile gündüz buluştuklarını, kendisinde silah olmadığını, Yaşar'da bıçak olduğunu söyledi. Kurdal ayrıca, Halit Ayar'ın bıçakandığını görmediğini ve polislerden öğrendiğini ileri sürdü.

İfadesinde, olay vakti parkta uyuşturucu içtiklerini söyleyen katil zanlısı Yaşar, Kurdal'ın evinde kendisine hançer bıçak gösterdiğini, evine götürüp asmak üzere yanına aldığını iddia etti. Taksim'e çıkarak alkol aldıklarını ifadesinde söyleyen Yaşar, arkadaşı Kurdal'ın Ayar ve Nalçacı ile tartıştığını görerek ayırmak üzere yanlarına gittiğini öne sürdü. Hançeri korkutmak için salladığını öne süren ve içkili olduğunu belirten Emre Yaşar, "Ben bugüne kadar kimseyi öldürmedim." diyerek kendini savundu.

Tutuklandılar

İstanbul Nöbetçi 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği, Yaşar ve Kurdal'ın “kasten öldürme” ve “birden fazla kişi tarafından gece vakti silahlı yağma” suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Kurdal’ın “kasten öldürme” suçunu işlemediğini ve diğer şüphelinin bu suçu işlediğine dair beyanlarının kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduğu belirtildi.