Amerikan Merkez Kuvvetleri, pazar günü tüm dünyaya öldürüldüğü açıklanan terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonun adım adım görüntüsünü paylaştı. General Frak McKenzie operasyonun görüntüleri basına servis edilirken açıklamalarda bulundu.

"İlk başta onları uyardık"

McKenzie, "Suriye'nin kuzey doğusundaki İdlib kentinde Bağdadi'nin saklandığı yer çok net bir şekilde görülüyor. Daha önce de söylediğim gibi burası izole bir kompleksti. Uçakları gören IŞİD'liler hemen ateş etmeye başladı. Ateş sonrası ilk başta teslim olmaları için onları uyardık" dedi.

"Patlamadan sonra DNA kimlik doğrulaması yapıldı"

El Bağdadi'nin kendisi ve 2 çocuğunu öldürdüğü belirtilirken operasyonda El Bağdadi dahil 4'ü kadın 6 IŞİD'linin öldüğü açıklandı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

McKenzie sözlerine şöyle sürdürdü:

Operasyonun düzenleneceği isim çok kritik olmasına rağmen bölgede sivil kayıpların yaşanmaması adına büyük çaba harcadık. Bağdadi'nin intiharından sonra tüneldeki kalıntılar toplandı ve DNA kimlik doğrulaması yapılarak soru işaretleri ortadan kaldırıldı.

İşte o anlar: