Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 pazar günü canlı yayında bir araya gelecek. Herhangi bir kanalda değil tüm kanallarda yayınlanacak şekilde ortak yayınla gerçekleştirilecek. Canlı yayınınn moderatmörlüğünü ismail Küçükkaya gerçekleştirilecek.

AK Partili Mahir Ünal ile CHP'li Engin Altay tarafından yapılan basın açıklamasında konuşan Ünal,  "Canlı yayın tüm kanallarda ortak yayınla gerçekleşecektir. Moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya gerçekleşecektir" dedi, yayının İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacağını duyurdu.

Ünal, Yıldırım ile İmamoğlu'nun katılacağı programın 'eşit süre, eşit soru' ilkesine göre yapılacağını söyledi.

Programı isteyen tüm TV kanalları canlı olarak yayınlayabilecek. 

6 MADDELİK PROTOKOL

1- Cumhur İttifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21.00'da canlı yayında bir araya geleceklerdir.

2- Canlı yayın tüm kanallara açık ortak yayınla yapılacaktır.

3- Canlı yayının moderatörlüğünğ İsmail Küçükkaya yapacaktır.

4 - Moderatör her bir adaya eşit soru ve eşit süre ilkesine göre sorular soracaktır.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

5 - Canlı yayın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden gerçekleştirilecektir.

6 - Canlı yayın AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.

iMAMOĞLU'NDAN İLK DEĞERLENDİRME

Kararı Twitter'da değerlendiren İmamoğlu, Yıldırım'a seslenerek, "16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail moderatörlüğünde sizinle İstanbul’u tüm yönleriyle konuşmaktan büyük keyif alacağım. Başarılar dilerim @BY" dedi.

BİNALİ YILDIRIM: HAYIRLI OLSUN

AK Parti'nin adayı Yıldırım'dan da konuya ilişkin açıklama geldi. Twitter'dan değerlendirmede bulunan Yıldırım, "İstanbul'un geleceğini konuşmak üzere, 16 Haziran Pazar günü saat 21.00’de @KucukkayaIsmail'in moderatörlüğünde @ekrem_imamoglu ile bir araya geleceğiz. Bu yayının tüm İstanbullular için hayırlı olmasını dilerim" dedi. 

DİDEM ARSLAN YILMAZ: DOST GÖRÜNEN İKİ YÜZLÜLER

Yayına talip olduğunu açıklayan Habertürk TV sunucusu Didem Arslan Yılmaz da değerlendirmelerde bulundu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açıklama yapan Yılmaz, "Mesleğimin gereği 17 yıl sonra iki adayı Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Ekrem İmamoğlu'nu  Habertürk TV'de Türkiye’nin Nabzı’na davet edip,  canlı yayında birlikte özgürce tartışmaları yönünde bir çağrım olmuştu. Böyle bir yayını baska bir kanal ve tanımadığım bir rejide yapmak istemezdim. Bu süreçte tek kazancım,  dost görünen  ikiyüzlüleri  tanımak oldu. Meslekteki ve bu  süreçteki tanıklıklarımı çoook  ilginç ayrıntıları yazmakta olduğum kitabımda okuyacaksınız... Bu yayını değerli meslektaşım İsmail Küçükkaya'nın nın en iyi şekilde yöneteceğine inanıyorum , kendisine başarılar diliyorum. Başından beri söylüyorum, önemli olan demokrasimize büyük katkısı olacak bu yayının yapılacak olması. Moderatör kim olacak diye günlerdir süren gereksiz tartışma ortamında, başta sevgili Yazgülü Aldoğan, Şirin Payzın ve Makbule Cengiz başta olmak üzere kadın meslekdaşlarıma gösterdikleri destek için çok teşekkür ediyorum" dedi.

UĞUR DÜNDAR DA KONUŞTU

Adı AK Parti tarafından önerilen duayen gazeteci Uğur Dündar da İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğüne ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Dündar, "AKP cenahı önce beni, reddedince de @fatihportakal 'ı (ona sorulmadan) önererek, kendileri açısından başarılı bir hamleyle 'Binali Bey deplasmana gidiyor, meydan okuyor' algısını yaratmak istedi. CHP'nin @arslandidem i istemesi sonuç vermedi. Sonuçta @KucukkayaIsmail seçildi" dedi. 
 

İSMAİL KÜÇÜKKAYA KİMDİR?

1972 yılında Kütahya Simav'da dünyaya gelen İsmail Küçükkaya, ilk ve orta öğrenimini Kütahya'da gördü.Üniversite öğrenimini ise Gazi Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamladı.

İsmail Küçükkaya, gazetecilik kariyerine 1991 yılında Hürriyet Gazetesi'nde muhabirlik yaparak başladı. Hürriyet Gazetesi'nde çalıştıktan sonra Sabah ve Star gazetelerinde görev aldı. 2000 yılında Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başlayan gazeteci, 2003 yılında köşe yazarlığını da sürdürerek SkyTürk TV'de Ankara temsilcisi olarak çalışmaya başladı.

2005-2008 senelerinde Akşam Gazetesi'nin Ankara temsilciliği yürüten Küçükkaya, 2008 yılı Kasım ayında Akşam Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni oldu. Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı olaylarının ardından görevinden alındı.

2013 yılı Eylül ayında Fox TV'de “Çalar Saat” adlı programı sunmaya başladı.