İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber Türk'te katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Kanal İstanbul projesini tartışmak istediğini ifade etti. Kanal İstanbul'un bir hata olacağını belirtti. İlk etapta 15 bin öğrenciye aylık 400 TL burs verileceğini açıkladı.

İmamoğlu, "Kanal İstanbul projesinin tartışılması gerekir" dedi

"Bunlar bir şehrin geleceği. Kamuoyunda böyle bir süreç oluşmaksızın, hiçbir şekilde tartışılmadan 100 binlik planlar bir şirkette hazırlandı. Bu kadar üst ölçekli planın o kadar katılımcısı olması gerekir ki... Düşünsenize bir şirkete verilmiş, oradan aşağı bir kanal çizilmiş. Üçüncü havalimanı çizilmiş. Kanalın etrafına yaklaşık 1 milyon kişi yerleştirilmiş. Böyle bir plan çalışması olmaz. "

"İstanbul için bir hata"

"Ben bunun İstanbul’da büyük bir hata olacağını savunuyorum. Bize göre yanlış ve eksikliklerini görüşmek isterim" dedi. "Erdoğan'dan randevu talebinde bulundunuz mu?" sorusuna, "Bulunmadım çünkü bizi davet edeceklerini belirttiler" cevabını verdi.

Öğrencilere aylık 400 TL burs

İmamoğlu programda öğrenci burslarına da değindi. 75 bin öğrenciye burs vermeyi hedeflediklerini, ancak ilk etapta 15 bin öğrenciye burs verileceğini belirten İmamoğlu, okul süresi boyunca aylık 400 TL'lik burs yardımı sağlanacağını aktardı. Bunun hukuki açıdan bir engeli olmadığını belirten İBB Başkanı İmamoğlu, dizilere 22 milyon hibe edildiğini, öğrencilere de elbette bütçe açılacağını belirtti. 

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Yenikapı'daki araçlar iade edildi

Öte yandan, Yenikapı Meydanı'nda sergilenen makam araçlarının tümünün iade edildiğini açıkladı. Bu araçlarla yıllık 60 milyon tasarruf edildiğini belirtti.