Ak Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tefvik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Yenikapı Meydanı'nda sergilenen araçlarla ilgili açıklamada bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan İBB Meclisi'nde konuşan Göksu, İstanbul’da bir tiyatro izlediklerini ileri sürerek, İmamoğlu'nun "643 yöneticiye bin 717 makam aracı verilmiş" sözlerini hatırlattı.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"Bu makam araçları nerede?" diye soran Göksu, bu soruya cevap aradıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden 997 araç aldınız?"

"Makam araçları bunlar mı? 643 yöneticiye bin 717 makam aracı bulunamayınca bunlar hizmet fazlası araçlar dediniz. Yenikapı’ya 730 araç topladınız. Topladıktan sonra baktınız tepki geliyor gece operasyonlar ile kamyonetleri geri çektiniz. O kamyonetler kimin makam aracıydı? İSKİ’ye 2 Ağustos tarihli ile 997 aracı neden aldınız? Bizim dönemimizde bin 400 TL’ye kiralanan araç, yeni dönemde 3 bin 341 TL’ye kiralanmış. Mesele hizmet ise bunları da göndermeniz lazım. Hizmet fazlası araç elbette kamu kurumunda fazla ise bunun çıkarılması gerekir. Bu neye göre belirlenir. Hiçbir şey yapmayacaksanız bunlar tabiki denetim fazlasıdır. Bundan sonra zabıta işleri yapmayacak mısınız? Bundan sonra insanların ayağına hizmet götürmeyecek misiniz? O zaman bunlar hizmet fazlası araç. Bunları teslim edebilirsiniz."

Yenikapı’da toplanılan araçları trafikte takip edeceklerini söyleyen Göksu, belediyeden birine hizmet dışı şekilde tahsis edilmiş araç varsa ispat edilmesini istedi.