Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Rukiye Yılmaz, Rize'de, öksüz kalan 3 yavru kedi ve bacağı kırılan başka bir kediye ve bir papağana makam odasının kapılarını açtı. Hayvansever yönü ağır basan Yılmaz, bu hayvanların tedavisini ve bakımını üstlenerek makam odasının bir bölümünü bu hayvanlar için ayırdı.

Tedavisi tamamlanan hayvanları ise daha sonradan sahiplendiren Yılmaz'ın iyi niyeti, ceza ile son buldu.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Kokudan rahatsız oldular

Bir süre sonra odada bulunan hayvanlardan ve yayılan kokudan rahatsız olanlar, şikayette bulundu. Şikayet üzerine müfettişler teftişe geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki müfettişler, hazırladıkları raporda şu ifadelere yer verdi:

Makam odasında hayvan beslediği ve oluşan kötü kokudan dolayı yapılan şikayetler ile ilgili kurum müdürünün sorunu çözme amaçlı yazılı ve sözlü uyarılara rağmen uygulamasına ısrarcı davranarak, kendisi ile kurumdan hizmet alanların düşünce ve taleplerini hiçe saydığı ve önemsemediği düşüncesine neden olduğu, karşılıklı güven ve dayanışma ile olumlu iletişim kanallarını tıkadığı, amiri tarafından yapılan bütün iyi niyetli sözlü ve yazılı ikazlara rağmen bu emirlere kasıtlı olarak uymadığı, direnç gösterdiği, bu yaklaşımı ile kurum iradesini zaafa uğrattığı tespit edilmiştir.

İtirazı reddedildi

Yılmaz, teftişten sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve maaşından1/30 oranında kesinti yapıldı. Aynı zamanda görev yeri de değiştirilen Yılmaz, Karasu Köyü Ortaokulu'na atandıktan sonra üst disiplin kuruluna itiraz etse de bu itiraz reddedildi.

"Bu bir ceza değil"

Gönüllü olarak yaptığı bu proje sebebiyle cezalandırılmaktan üzüntü duyan ve bu davranışı karşısında takdir beklediğini söyleyen Yılmaz, "...Ben hayvanlarla teması, paylaşımı hep eğitimin bir parçası olarak gördüm. Bu ulusal proje niteliğinde bir çalışmadır." dedi.