Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Gazi Akbıyık davasında mahkeme kararını verdi. Annesini korumak için babasını öldürdüğünü itiraf eden Gizem Akbıyık tahliye oldu.

Gazi Akbıyık cinayetinde anne-kız yargılanıyordu

12 Ocak tarihinde Afyonkarahisar'da Abdullah Gazi Akbıyık öldürülerek tandırda yakılmıştı. Olayla ilgili Akbıyık'ın kızı Gizem Akbıyık ve dini nikahlı eşi Kıymet Albayrak tutuklu olarak yargılanıyordu. 17 yaşındaki Gizem Akbıyık 2 yıl 9 ay, annesi Kıymet Albayrak 16 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, dün görülen davada Gizem Akbıyık'ın cezaevinde geçirdiği süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. 

Ne olmuştu?

Gazi Akbıyık'ın kardeşleri, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak kardeşlerinin kayıp olduğunu bildirdi. Kıymet Albayrak, programa çıktı ve çelişkili ifadeler verdi. Nihayetinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. Daha sonra, 17 yaşındaki Gizem Akbıyık, babasının annesi Kıymet Albayrak'a şiddet uyguladığını, eve sevgililerini getirdiğini, sürekli hapse girip çıktığını, bu nedenle cinayeti birlikte gerçekleştirdiklerini anlattı. Avukatlar, bunun nefs-i müdafaaya bir örnek olduğunu, hukuk tarihine geçecek emsal bir dava olduğunu belirtti.