Bursa'da FETÖ sanığı iş adamlarına tahliye vaadinde bulunarak para alan çetenin yargılanması devam ediyor. Çete üyeleri, eş zamanlı olarak Bursa, Manisa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Diyarbakır, Şanlıurfa, Konya, İzmir ve Eskişehir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında yakalandı. Gözaltına alınan 9 kişi arasında çete lideri olduğu söylenen Eyüp Ensar Ç. de vardı.

Çete üyeleri hakkında Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'suç örgütü kurmak' ve 'dolandırıcılık' suçlarından açılan davada sanıkların yargısı devam ediyor. Çete lideri olduğu öne sürülen Eyüp Ensar Ç. dışında diğer sanıkların serbest kaldığı davada Eyüp Ensar Ç. daha önce verdiği ifadeleri tekrar etti.

Duruşmada ağlayarak tahliyesini istedi

Mahkemeye şahit olarak gelen S.D. söz alarak, "8. Asliye Ceza Mahkemesi'nden İstabul Bölge Adliye Mahkemesi'nde bir dosyam vardı. Bu duruşmada yeniden yargılanmak istedik. Eyüp Ensar Ç. ile tanıştık. Kendisinin tanıdık avukatı olduğunu ifade ederek 50 bin lira istedi. Parayı verip vekalet verdim, karara itiraz edildi ama bir sonuç alınamadı. Bunun üzerine parayı istedim ve geri aldım. Zararım sadece benim cahilliğimden, şikayetçi değilim." dedi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Daha sonra söz alan Eyüp Ensar Ç., ağlamaya başlayarak, "Bu konulardan şahsıma 1 lira para geçmedi. İnsanlara yardımcı oldum. 8 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldım. 1 hafta sonra tekrar tutuklandım. Toplam 14 aydır tutukluyum. 3 çocuğum da okuyor. İlk çocuğum kalp hastası. Geçen sene okulu yarıda bıraktı. Bu yıl tekrar yazdırdık. Ailem ve ben mağduruz." dedi.

Heyetin verdiği karar kapsamında Eyüp Ensar Ç.'nin tutuklu kalmasına ve aynı suçtan yargılanan O.Ö.T.'nin evraklarının akıbetinin Adalet Bakanlığı’ndan sorgu edilmesine ve eksik evrakların tamamlanmasına karar verildikten sonra duruşma ertelendi.