New York'ta, Türkiye Yatırım Konferansı’nın gala yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiden ve Türkiye'nin ekonomisinden bahsetti.

Türkiye ve ABD'nin ortak çıkarlara dayalı, güçlü, kapsamlı ve stratejik müttefiklik ilişkisi olduğunu belirten Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile daha önceden sıkıntılı dönemler geçirdiğini, fakat daha sonra aralarındaki yakın diyalog sayesinde bu sıkıntıları aştıklarını söyledi. 

"ABD'nin ülkemize yaptığı yatırımlar yetersiz"

Ticaret hacminde 100 milyon dolarlık hedef belirlediklerinin altını çizen Erdoğan, Türk firmalarının ABD'deki yatırımları 5 milyar dolara yaklaştığını, ABD tarafında ise bu rakamın 21 milyonda kalmasını yeterli bulmadığını da belirtti.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

"Türkiye, krizlere rağmen istikrar adası olmaya devam ediyor"

Erdoğan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

Türkiye ekonomisiyle ilgili kasıtlı kampanya yürütülüyor. Türkiye krizlere rağmen istikrar adası olmaya devam ediyor. Küresel ekonomik durgunluğa rağmen Türkiye çekim merkezi olmayı sürdürüyor. Dünya Bankası iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye 30 basamak birden yükseldi. Turizm sektöründe yakaladığımız başarıyla ekonomide cari fazla veren duruma yükseldik.

"FETÖ elebaşı ABD'de"

Erdoğan daha sonra, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin Türk demokrasisini hedef alan büyük bir terör eylemi olduğunu söyleyerek, "Ortaya koyduğumuz delillere rağmen FETÖ elebaşının ABD'de yaşamaya devam etmesi şehit yakınlarını yaralıyor." dedi.