Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 olayının ABD-Türkiye ilişkilerini bozmaması gerektiğini, bu savunma sistemlerinin Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirtti. İki ülkenin NATO'ya dayalı stratejik ortaklığı bulunduğunu, güçlü bağlara sahip bir ilişkisi olduğunu aktaran Erdoğan, yaşanan olumsuz gelişmelerin bu ilişkiyi bozmasına izin verilmediğini bildirdi. "F-35'te müşteri değil ortağız" dedi.

"S-400 olayı ABD-Türkiye ilişkilerini bozmamalı"

ABD Başkanı Donald Trump göreve geldiğinden beri iki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlendiğini aktaran Erdoğan, S-400 olayının ülkeler arası ilişkiyi bozmaması gerektiğine değinen Erdoğan, pek çok NATO üyesinde S-400 olduğunu, Türkiye'de böyle bir savunma sistemi bulunmasının da gayet doğal olduğunu aktardı. 

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

"F-35'lerde ortağız"

F-35'lere ödeme yapıldığından, parça tedarik edildiğinden bahseden Erdoğan, "F-35'lerde müşteri değil ortağız. oradaki 9 ülkeden biriyiz" dedi. F-35 ve Patriot konusunda anlaşmaya varılarak iki ülke arası ticaret hacminin 100 milyat dolara yükseltilmesinin hedeflendiğini belirtti.