AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 13 daire başkanlığı yeniden yapılandı. Böylece 35 olan daire başkanlığı sayısı 28'e düştü.

Emniyet Genel Müdürlüğünde 13 daire başkanlığına yeniden yapılandırma

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatındaki daire başkanlıkları Bakan Süleyman Soylu'nun onayıyla yeniden yapılandırıldı. Bu yapılandırmayla, yönetimde etkinlik ve koordinasyon kamu kaynaklarının etkili, verimli ve ekonomik şekilde kullanılması amaçlandı. 

Emniyet Genel Müdürlüğünde yeniden yapılandırma sağlanan daire başkanlıkları şu şekilde:

  • Özel Güvenlik Daire Başkanlığının görevleri, yeniden yapılandırmayla Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına devredildi.
  • Belge Yönetimi Daire Başkanlığı ve Koordinasyon Daire Başkanlığı birleştirildi, Belge Yönetimi ve Koordinasyon Daire Başkanlığı oldu. 
  • Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Haberleşme Daire Başkanlığı birleştirilerek Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı oldu.
  • Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Hudut Kapıları Daire Başkanlığı birleştirilerek Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı haline getirildi.
  • İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı birleştirilerek Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı oldu.
  • Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı birleştirildi, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı oldu.
  • Araştırma Daire Başkanlığı ve İnceleme Daire Başkanlığı birleştirilerek Araştırma ve İnceleme Daire Başkanlığı oldu.