İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlı, saat 13.59'da İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklamayı resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı. İmamoğlu, AKOM'un teyakkuz halinde olduğunu, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmadığını açıkladı.

"AKOM görevde"

Ekrem İmamoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 kilometre derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil.”

859 yeni toplanma alanı tespit edildi

İBB Başkanı, AKOM'da yaptığı açıklamada ise, İstanbul'da 859 yeni toplanma alanı tespit edildiğini ve bunu ciddiyetle ele aldıklarını ifade etti.

İmamoğlu'nun ikinci açıklaması şu şekilde:

Deprem şehrimizin, ülkemizin milli sorunudur. Bu tarihe kadar kaybettiğimiz vakti tüm kamu kurumlarıyla işbirliği halinde çözmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. 859 adet yeni tespit edilen afet toplanma alanından kentsel dönüşüme, tüm süreci büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

"Can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden İstanbul'daki şiddetli deprem sonrasında bir açıklama yaptı.

Koca, "İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz. Bakanlık olarak her türlü afete karşı teyakkuz halindeyiz. Tüm İstanbullulara geçmiş olsun. Allah milletimizi afetlerden muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.