Elazığ'da Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin A. ve pratisyen doktor Çağla Gül B. tarafından 8 Aralık 2018 tarihinde bıçaklanarak öldürülen Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin cinayeti ile ilgili dava sonuca ulaştı.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Nailbey Mahallesi'ne bağlı Tuncay Sokak mevkiindeki bir apartmanın 5. katında meydana gelen olayda Fatih Şemsettin A. ve Çağla Gül B. tarafından eve davet edilen Dr. Mustafa Girgin, bıçaklanarak öldürülmüştü.

Şüpheli öğrenci ve doktor sevgilisi ise gözaltına alınarak mahkeme kararıyla tutuklanmıştı.

Suçu birbirlerine attılar

Zanlılar bugün Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarak söz aldı. Kadın, suçlamaları kabul etmeyerek kamuoyundan özür diledi, sevgilisi ise kan korkusu olduğunu söyleyerek Mustafa Girgin'i öldürmediğini bildirdi. Sanıklar suçu birbirine atarken maktul yakınları suçluların cezalandırılmasını istedi.

Fatih Şemsettin A., savunmasında şu ifadelere yer verdi: "Bir psikopat kadın yüzünden Mustafa Girgin hayatını kaybetti ve ben de cezaevinde bulunuyorum."

Müebbet hapis cezası kararı

Sanıkların ifadelerinden sonra mahkeme heyeti verdiği kararı açıkladı. Karar doğrultusunda, her iki sanık da "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına mahkum edildi.