Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaparak terör örgütü tarafından daha kaçıldığını iddia ettikleri çocuklarını isteyen aile sayısı 17'ye çıktı. İlk haftasını dolduran oturma eylemine Saliha Edizer ve Süleyman Aydın da katıldı. Çocuklarının bulunmasını isteyen Edizer ve Aydın aileleri gazetecilere açıklama yaptı.

"Kürt kanalında görüntülerini gördüm"

Saliha Edizer, oğlu Yakup'un 14 yaşındayken İstanbul'dan götürüldüğünü belirterek çocuğunun geri getirilmesini istedi. 9 Haziran 2015'te çocuğunun götürüldüğü ifade eden anne Edizer, çocuğunun bir örgüt kanalında örgüt içinde görüntülerini gördüğünü böylelikle oğlunun dağda olduğunu anladıklarını açıkladı.

Oğlunun fotoğrafını gösteren Edizer, oğlunun değiştirildiğini örgüt kıyafetleri içerisinde olduğunu belirtti.

Anne hasta, dede vefat etti

Süleyman Aydın oğlu Özkan Aydın'ın barış sürecinde Diyarbakır'dan kaçırıldığını kaydetti. 2015'te çocuğunun kaybolduğunu söyleyen baba Aydın, oğlunun bir gün eve gelmediğini sorup soruşturduğunda Lice'de olduğunu öğrendiğini ve Lice'ye gittiğini anlattı.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Lice'ye giden baba, oğlunun orada olduğunu ancak kendisiyle görüştürülmediği belirtirken "Oğlum 15 yaşında verin ne işi var burada" dediğini aktardı.

Daha sonra kendisine, oğlunun orada olmadığını söylediklerini, zorluk çıkartarak eli boş eve dönmek zorunda kaldığını ifade etti. Lice'ye gitmeden önce ve sonra polisi bilgilendirdiğini ifade eden baba Aydın, 4 yıldır oğlundan hiçbir haber alamadığını söyledi. Kaybolduğunda 15 yaşında olan Özkan'ın annesinin hasta olduğunu ve kalkamadığını dedesinin ise üzüntüden vefaat ettiğini söyleyen baba Aydın, oğlunun bulunması için ölmeye hazır olduğunu söyledi.