Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Türk Reasürans AŞ'nin kurulması üzerine vatandaşlar "reasürans" kelimesini aramaya koyuldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, reasürans kapasite ihtiyacının karşılanması için Türk Reasürans AŞ'yi kurdu. Şirket, doğal afet riskleri havuzunu yönetecek.   Kurulan Türk Reasürans AŞ'de tek hissedar Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. Şirketin Genel Müdürlüğü'ne ise Selva Eren getirildi. Bunun üzerine vatandaşlar, reasürans nedir? Selva Eren kimdir? soruları için araştırmaya koyuldu.

Reasürans ne demek?

TDK'ya göre reasürans, bir sigorta ortaklığının sigortaladığı paranın bir kısmını, oluşabilecek zarar ihtimaline karşı başka bir ortaklığa tekrar sigorta ettirmesidir.

Reasürans nedir?

Reasürans, sigorta ettirilmiş riskin, belirli kısmının ya da tamamının tekrar sigorta ettirilmesidir. Sigorta şirketleri, bu şekilde kendilerini güvence altına alır. Sigorta şirketleri, teminatını verdikleri risklerin aynı zamana denk gelmesi üzerine, zarara uğramamak ve hasar ödemelerinde zorlanmamak için reasünans ya da diğer bir deyişle mükerrer sigorta yaptırır. Böylece sigorta şirketleri, üzerlerinde bulunan riskleri diğer sigorta şirketleriyle paylaşarak güvenli alanda kalır.

Reasürans neden gerekir?

Taşınmazlar, menkul değerler, hatta organlar bile sigorta altına alınmaktadır. Hal böyle olunca bazı riskler söz konusu olabilmektedir. Reasürans işlemi bu sebeple riskleri azaltmakta yardımcı olur. Türk Reasürans AŞ, Türk sigorta sektörünün büyümesine katkı sağlayacak. Böylece Türkiye'deki reasürans primleri yurtiçinde kalacak. 

Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Selva Eren kimdir?

Selva Eren, 2009'dan beri sigorta sektöründedir. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ile San Diego State University Pazarlama- Finans mezunudur.  2017'de Temiz Enerji Ajansı'na kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olarak atanan Eren, Rönesans Reasürans ve Sigorta Brokerlik AŞ'nin yönetim kurulu başkanı ve sahibidir. Şirket, Amerika'da Türkiye'nin önde gelen markalarının resmi distrübütörlüğünü yapmaktadır. Selva Eren, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Yönetim Kurulu üyesidir.