Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentine gitti.

Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı özel Can uçağıyla New York JFK Kennedy Uluslararası Havalimanı'na inen Erdoğan'ı, Havalimanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş ile diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanından yoğun koruma tedbirleri altında Manhattan'da ikamet edeceği The Peninsula Oteli'ne geçti.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Erdoğan'a coşkulu karşılama

ABD'nin farklı noktalarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için New York'ta bir araya gelen yüzlerce vatandaş, şarkılar ve marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı'nı bekledi.

Erdoğan'ın konakladığı otel önünde sabahın erken saatlerinden itibaren beklemeye başlayan coşkulu kalabalık, Erdoğan'ın otele gelişiyle tezahüratlarda bulundu.

Vatandaşlarla sohbet etti

ABD polisinin geniş güvenlik önlemleri altında otele gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı selamlamak için kalabalığın olduğu noktaya yönelerek vatandaşlarla kısa süre sohbet ettikten sonra kalacağı oteline giriş yaptı.

Erdoğan'a geniş bir heyet eşlik ediyor

74. BM Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere New York'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Beraat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'ında bulunduğu bakanların yanı sıra bazı AK Partili milletvekilleri ve üst düzey bürokratlar eşlik ediyor.

New York'ta Aşure Günü etkinliğine katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceği öngörülüyor. Çok sayıda liderle ikili ve çoklu görüşmeler yapacağı belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın, New York'un ünlü Times Meydanı ve Central Park'ta düzenlenecek aşure günü etkinliklerine katılacağı duyuruldu. 
Erdoğan, salı günü ise akşam saatlerinde Türk bayrağı çekme törenlerine katılarak ABD temaslarına devam edeceği bildirildi.