Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Çocuklarının terör örgütünden kurtarılarak kendilerine teslim edilmesini isteyen ailelere destek için ülke genelinden birçok kişi Diyarbakır'a gidiyor.

Bakan, gazeteci, sanatçı gibi birçok ismin yanı sıra sade vatandaşlar da Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ediyor. Trabzon'dan Diyarbakır'a gidiyor, Abdullah Özer adlı vatandaş, çocukları kaçırılarak dağa çıkarılan aileler Rauf Biçer ve Şevket Altıntaş ile birlikte eylem yaptıkları HDP İl Başkanlığı önünde Türk bayrağı açtı.

"Türk bayrağı her yerde dalgalanmalı"

Özer, Türk bayrağının hiçbir zaman propaganda aleti olmadığını belirterek, Türk bayrağının her yerde açılması gerektiğini söyledi. Türk bayrağını propaganda olarak niteleyenlere karşı olduğunu aktaran Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk bayrağı, Türkiye topraklarının her yerinde dalgalandırılmalı. Ben bunu daha önce yaşadım, Tunceli Pülümür Vadisi'nde gezerken, 2017’de Pülümür Kaymakamı 'Buralara Türk bayrağı asma, provoke etme milleti' dedi. Türk bayrağı hiçbir zaman propaganda aleti aleti değildir. Bu bayrak bizim şehitlerimizin örtüsüdür. Kanun çıkacaksa çıkartsın HDP siyasi partiyse il binası önünde Türk bayrağı olması gerekir. Türk bayrağı bizim kefenimizdir, bunu da Türkiye topraklarında dalgalandırmak için biz ölümüne mücadele ediyoruz."