Çapa Tıp Fakültesi'nde çalışanlar ve tedavi amaçlı hastanede bulunanlar, binalardaki hasar nedeniyle sosyal medyada yardım istedi. Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem, İstanbul'un tamamında ve çevre illerde hissedildi. Halihazırda hasar bulunan binalarda deprem nedeniyle çatlaklar büyüdü. Çapa Tıp Fakültesi binalarındaki durumun vahameti gözler önüne serildi.

Çapa Tıp Fakültesi yerleşkesinde binalar risk altında

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde, Çapa Tıp Fakültesi bünyesindeki binalarda oluşan hasar dikkat çekti. Okulda eğitim gören öğrenciler, görüntülerin depremden önce çekildiğini, ancak deprem sonrası çatlakların daha da büyüdüğünü anlattı. Sağlık çalışanları ve öğrenciler, binalara girmekten korktuklarını, kendilerinin de hastaların da can güvenliğinin olmadığını ifade etti.

Çapa bağırıyor

Çapa Diş Hekimliği öğrencileri ise, binalarında deprem olmasa dahi duvar katmanlarının ve taşların düştüğünü, deprem nedeniyle hasarın büyüdüğünü belirtti. Sağlık hizmeti veren bir kurumun çok sayıda kişinin canına mal olabileceğini belirten öğrenciler, Twitter'da #çapabağırıyor etiketi altında seslerini duyurmaya çalıştı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim