İstanbul'da Salı gününden beri devam eden ve Perşembe günü 5.7 şiddetiyle halkı huzursuz eden depremler, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'ndeki binaları etkiledi. Halihazırda çatlaklar bulunan hasarlı binalar, depremin etkisiyle yeniden zarar gördü. Diş Hekimliği Fakültesi öğrenciler, doktorlar ve öğretim üyeleri, can güvenliklerinin tehdit altında olduğunu belirterek eyleme başladı.

Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri eylem yapıyor

Sözcü'nün haberine göre, özellikle Diş Hekimliği Fakültesi binasında görülen çatlaklar, depremin etkisiyle büyüdü. Duvarlardaki sıvalar ve boyalar döküldü. Bina önünde eylem yapan öğrenciler, hasarlı binada eğitim almak ya da hasta bakmak istemediklerini, can güvenliklerinin olmadığını belirtti. 

"Gündem değişecek, biz yıkılma tehlikesi olan binaya döneceğiz"

Öğrencilerden biri, "Afet esnasında başvurulması gereken hastane, afet sırasında tahliye ediliyor. Bir önlem alınması için binanın yıkılması ve bizim enkaz altında kalmamız mı gerekiyor?" dedi. Öğrenciler, birkaç gün deprem hazırlığı konuşmalarının gündemde olacağını, daha sonra gündemin değişeceğini, yıkılma tehlikesi olan binada hizmet vermeye geri dönmeye zorlanacaklarını belirtti.

"Mezar taşı değil diploma istiyoruz"

Başka bir öğrenci de, "Can kaybı olmadan önlem alınsın" dedi. Bir öğrenci ise, "Mezar taşı değil, diploma istiyoruz. Ailelerimiz mezun olduğumuz için ağlasın, öldüğümüz için değil" dedi.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor