Diyarbakır’da Süleyman Çetinkaya adlı 17 yaşındaki gençten haber alamayan ailesi, çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemine başladı.

Geçtiğimiz günlerde de aynı iddia ile Hacire Akar adlı anne de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapmıştı. Çetinkaya'nın annesi Fevziye, babası Şahap, kardeşleri ve yeğenleri de oğulları için eylem başlattı.

BİR AİLE DAHA HDP BİNASI ÖNÜNDE EYLEMDE

Baba Şahap Çetinkaya, çocuklarının sürekli HDP’ye gelip takıldığını belirterek cuma günü karakola giderek şikayetçi olduklarını söyledi.

Terörle Mücadele Ekiplerinin kendilerine, çocuklarının Mardin Dargeçit'ten Suriye'ye gönderildiğini söylediğini açıklayan baba Çetinkaya, yetkililere seslenerek oğlunun getirilmesini istedi. HDP İl Başkanlığı önünde beklemeye başladıklarını aktaran baba Çetinkaya, çocukları gelene kadar kalkmayacaklarını dile getirdi.

"OĞLUMUZ GELSİN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ"

Dört çocuğu olduğunu ve hepsinin işsiz olduğunu söyleyen baba Çetinkaya, çocuklarına iş verilmesi için 10 kez HDP'ye geldiğini anlattı. Baba Çetinkaya sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim köyün yarısı belediyede çalışıyor, benim çocukları hep dağlara gönderiyor. Onları hep çalışmaya gönderiyor. Oğlumuz gelsin başka bir şey istemiyoruz. Oğlumuz kurtulsun başka bir şey istemiyoruz."

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Oğlu gelene kadar eylemine devam edeceğini söyleyen Anne Feyziya Çetinkaya ise, oğlunun bulunmasından başka hiçbir şey istemediğini ifade etti.