23 yaşındaki İTÜ mezunu Halit Ayar, Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde yer alan bir tramvay durağında arkadaşlarıyla oturduğu esnada yanlarına gelerek kendilerinden para isteyen bir grup tinerci tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın üzerinden geçen bir buçuk günün ardından iki kişi cinayet şüphesi iddialarıyla gözaltına altınmıştı.

Halit Ayar, Emirgan Hamid-i Evvel Camisi'ne getirildi. Genç çocuğun cenazesine başta ailesi olmak üzere çok sayıda İTÜ öğrencisi ve öğretim üyesi, ENKA Spor Kulübü üyeleri ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İstanbul Şube yöneticileri ve birçok vatandaş katıldı. Ayar'ın arkadaşları cenazede göz yaşlarını tutamadı.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Cenaze, tören sonrasında Emirgan Mezarlığına götürülerek defnedildi.

'Görevlerini yapsalardı böyle olmazdı'

Halit Ayar'ın acı içindeki annesi, cenazede tepki göstererek, "Kimse görevini yapmıyor, yapsalardı bu böyle olmazdı. Orada bekleyeceklerdi. 23 yaşındaki çocuğu aldılar. Gidip oraları çekin, yeter" diye isyan etti. Cenazeye katılan vatandaşlar da "Taksim sahipsiz kaldı. Her taraf tinercilerle doldu. Bu nedir? Bir çözum bulunsun, başkasının anası babası yanmasın" dedi.

EMO İstanbul Şube Yazman Üyesi Mustafa Aydın da konuşma yaparak, "Çok üzücü bizim için böyle bir şeyin olması. Çok genç bir meslektaşımız. Okulunu bitirmiş, daha yeni mezun bir arkadaşımız. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. İstanbul'un göbeğinde böyle bir şey olması ve ölümle sonuçlanması kabul edilebilir bir şey değil. Yetkililerin daha etkin tedbirler alması ve bu tip bir hadisenin hiç yaşanmamasını istiyoruz. Genç arkadaşımızı mezuniyet heyecanını daha yaşayamadan kaybettik. Çok üzücü bir şey" dedi.