İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Eylül Gaziler Günü için Ankara’da bulunan Vilayetler Evi’nde şehit ve gazi yakınları ile yemekli programda bir araya geldi. Program, İmam Muhammed Mansur Sağır'ın yemek duası ve Kuran okuması ile başladı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Program kapsamında konuşma yapan Soylu, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Soylu, açıklamasında: “Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları sonrasında, harekat bölgesine geri dönüşler, bugün itibarıyla 354 bin sayısına ulaşmıştır." dedi. Türkiye'deki terör faaliyetlerinin azaldığını ve göçün tersine dönmeye başladığını da bildirirken PKK’nin içerideki eleman sayısının 600’ün altına gerilediğinin altını çizdi.

Göz yaşlarını tutamadı

Program kapsamında konuşma yapan Bakan Soylu, gazilerin bir millet olduğunu ve bu milletin ihanet yarasını gördüğünü dile getirdiği esnada göz yaşlarına hakim olamadı. Soylu, "Gazidir, çünkü zulmün yarasını görmüştür. Dünyanın bütün zalimlerinin toplanıp vatanına, bayrağına göz dikmesini görmüştür. dedi.