5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili TBMM eski başkanlarından olan, şuan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'nda (YİK) bulunan Bülent Arınç değerlendirmesini açıkladı.

Habertürk TV'ye konuşan Arınç, "Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz." şeklinde başladığı sözlerini, verilen kararın iyi yada kötü olduğunu söylemekten uzak olduğunu ifade ederek sürdürdü.

"Tahammül etmek zorundayız"

Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçiminin CHP tarafından kazanılmasıyla Kaftancıoğlu'nun kahraman haline getirildiğine dikkat çekti. Kaftancıoğlu'nun attığı twitlerin hiçbirine katılmadığını belirten Arınç, "İfade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız." şeklinde konuştu.

Yazdıklarından dolayı toplumun infiale sürüklenmesi ve ceza verilmesi söz konusu olsa, savcıların 2013'te soruşturma açacağına dikkat çeken Arınç, "Üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" diye sordu.

"Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur"

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelerine kayyum atanmasına da değinen Arınç, kayyum kararlarının yasal olduğunu söyledi.

Yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarından yalnızca Ahmet Türk'ü tanıdığını ve saygı duyduğunu belirten Arınç, "Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir." dedi.