22 Eylül tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2019-ALES/2) sınavı sonuçları, ÖSYM resmi sitesinden duyuruldu. Sonuçlar yine ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden kontrol edilebilecek.

Site, fazla yoğunluktan kilitlenebilir

Sınava giren adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilecekler. 

Yüzlerce aday, sınav sonucunu kontrol etmek için siteye giriş yapacağından, siteye erişimde küçük çaplı gecikmeler hissedilebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Kötü amaçlı siteler konusunda uyarı

ÖSYM tarafından, sınav sorgulama adresinde, kötü amaçlı sitelere karşı uyarıda bulunuldu. ÖSYM, sınav sonucunu kontrol etmek isteyen adayların, adres çubuğunda "https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=" yazmaması durumunda T.C. kimlik numaralarını girmemelerini istedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaranızın ve şifrenizin hiç kimse ile paylaşılmaması ve ÖSYM dışındaki sitelere girilmemesi gerekmektedir. Aksi durumda ortaya çıkabilecek olumsuzluklardan adayın kendisi sorumlu olacaktır."