Adnan Oktar davasının 4'üncü gününde, Oktar tutuksuz sanıkları ve izleyici selamlayarak geldi. Sendeleyerek düşme tehlikesi geçirmesi üzerine Oktar, kendisine gülen kediciklere 'maşallah' derken, mahkeme, Oktar'ın savunması esnasında çekilerek sosyal medyada yayılan fotoğrafı kimin çektiğinin belirlenmesine ilişkin suç duyurusunda bulunulması kararını verdi. Fotoğrafın çekildiği açıya bakıldığında, sanık avukatlarının oturduğu kısımdan çekildiği tespit edildi.

Bora Yıldız'ın savunması alındı

Yıldız, savunmasında Oktar'ın 17-25 Aralık öncesinde FETÖ'ye ağır eleştirilerde bulunduğunu söyleyerek salonda daha önce Genelkurmay Başkanı'nın yargılandığını bildirdi. Adnan Oktar'In konuşmalarının ortada olduğunu söyleyen Yıldız, Oktar'ın Türkçe Olimpiyatları'nda, müzik eşliğinde çocuk oynatılmasına karşı çıktığını da söyledi.

Mahkeme Başkanı, A9 kanalındaki çıplak çocukların oynatılmasıyla ilgili ifadesini sorunca Yıldız, “Çıplak değil dekolte. Onu kabul etmiyorum.” şeklinde yanıt verdi.

"Kardeşin kardeşe saldırması çok günahtır"

Yıldız'a yöneltilen "Eğer 15 Temmuz başarılı olsa ve yargılansaydınız o zaman da Oktar’ın FETÖ lehine yaptığı açıklamaları mı savunmanızda dile getirecektiniz?” sorusuna cevaben Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

Darbe girişimi başarılı olsaydı kabrimizde ziyaret ederdiniz. Darbe gecesi 23.51 Adnan Oktar’ın darbe ile ilgili açıklaması başlamıştı. Gece boyunca meşru demokratik hükümet seçilmiş hükümettir şeklinde darbe karşıtı açıklamaları vardı. TRT'de okunan bildiri geçerli değil. Parti lideri, 'açıklamalar yapsınlar' şeklinde çağrılarda bulunmuştu. 'Kardeşin kardeşe saldırması çok günahtır' şeklinde açıklamaları vardır”.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Darbe girişimini gerçekleştiren teröristlere ‘kardeşler’ olarak mı nitelendiriyorsunuz?" diye sordu.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Sanık Yıldız, soruyu, “Oradaki kasıt iç savaştan kasıt. Onların Allah belasını versin. Darbe girişiminde bulunanlar için değildi bu tabir.” cümlesiyle yanıtladı.