Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye'deki yeni eğitim ve öğretim yılı için resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımın Türkçe ve Arapça olarak yapılması üzerine delegasyona sosyal medyadan tepki yağdı. Tepkiler üzerine AB Türkiye Delegasyonu bir açıklamada bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu'nun Arapça paylaşımı tepki çekti

"2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Tüm öğrencilere hep daha fazlasını öğrenecekleri, eğlenceli bir yıl dileriz" ifadesinin yer aldığı paylaşım, Arapça ve İngilizce olarak da yayınlandı. Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu belirten vatandaşlar, mesajın neden Arapça yayınlandığını sorgulayarak AB Türkiye Delegasyonu'na tepki yağdırdı. 

Delegasyon tepkiler üzerine açıklama yaptı ve tweeti kaldırdı

Eleştiriler üzerine hesaptan yeni bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, son 3 yıldır sosyal medyada Türkiye'deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT) hakkındaki paylaşımlarda Türkçe ve İngilizce'nin yanı sıra Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için Arapça'nın da kullanıldığı belirtildi. Diğer ortakların da Arapça'yı kullandığını belirten delegasyon, FRIT kapsamında eğitim, insani yardım, sağlık, göç yönetimi, altyapı ve sosyo-ekonomik alanlarda yürütülen ortak projeler için kendi dillerinde bilgi verilmesi gerektiğine değindi. Paylaşımın ardından Arapça içerikli tweet kaldırıldı.