Talihsiz çocuğun annesinin sevgilisi tarafından dövülerek öldürüldüğü ileri sürülürken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. 

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen olayda, İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, eşinden ayrılan Mine Durak'ın oğluna Eymen Sadık Durak’a iyi bakılmadığı ve şiddet uygulandığı haberi üzerine araştırma başlattı. Buca ilçesinde gidilen adreste Mine Durak'ın ve Eymen'in bir süredir eve gelmedikleri öğrenildi.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturmaya dahil oldu. Araştırmada M.D.'nin ilçedeki yakınlarının evinde olduğu tespit edildi. 

ANNE İTİRAF ETTİ

Polis yaptığı operasyonda Mine Durak'ı yakaladı fakat Eymen bulunamadı. Polislerin sorularına çelişkili ifadeler veren anne daha sonra, oğlunun, erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü itiraf etti. 

Verilen ifadeye göre, küçük Eymen birlikte yaşadığı S.E. tarafından dövüldüğü esnada nefessiz kalarak yere düştü. Durak, çocuğun cansız bedenini Buca ilçesi Kaynaklar Mahallesi'ne götürüp kullanılmayan tandır içine koyduklarını itiraf etti.

TALİHSİZ ÇOCUK ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLANMIŞ HALDE BULUNDU

Mine Durak'ın verdiği ifade üzerine bahsi geçen yerde arama yapan polisler, tandırı ağzı tuğla ile kapatılmış bir şekilde buldu. Küçük Eymen, tandırın içinde bir poşete konulmuş, elleri ve ayakları bağlanmış vaziyette bulundu.

Cinayet şüphelisi S.E. ile olayda ağabeyine yardım ettiği gerekçesiyle kardeşi E.E.'yi (29) gözaltına alındı. Şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları devam ediyor.