Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, Ağrı'da kaybolmasının ardından cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davasında 12 tanığın ifadelerini değiştirdiğini belirterek, "Anne dua ediyor birilerinin dili sürçsün de gerçekler ortaya çıksın diye" dedi.

"Leyla asıl şimdi yalnız kaldı"

Kaybolmasının ardından cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in davası ile ilgili açıklamalarda bulunan UCİM Derneği Başkanı Saadet Özkan, ailenin şikayetçi olmamasından dolayı Leyla'nın yalnız olduğunu ifade etti.

"12 tanık ifade değiştirdi"

Özkan, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geldi ama bir söz hakkı ya da çocuğun davaya hakim olunmadığı için davada mahkeme heyeti direniyor. Şuana kadar ifadeye giren 12 tanığın da hepsi ifadelerini değiştirdi. 'Hatırlamıyorum' sözlerini duyuyoruz. Mahkeme heyeti yalancı tanıklığın da ceza olduğunu iletti ama hiçbiri konuşmuyor şuanda. Biz bir karar verildiğini düşünüyoruz, o kararı uyguluyorlar" dedi.

"Anne gerçekler ortaya çıksın diye bekliyor"

Davaya ilişkin olarak annenin konuşamadığını ifade eden Özkan, "Anne konuşamıyor. Şu anda dua okuyor birilerinin dili sürçsün de gerçekler ortaya çıksın diye. Bu ülkenin adaleti, hakimleri, yargıçları var. Ağrı Barosu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın müdahilliği kabul edildi. 

Bugün bu çocuğun yararı için buradayız. Bugün Leyla aramızda yok ama bu çok emsal bir durum. Türkiye'deki birçok çocuğun sesi. Hepsi sustular, hiçbiri konuşmadılar. Bu çocukların ahı yerde kalmaz" diye konuştu.

"6 çocuğum var, nasıl konuşayım"

Annenin ifadesinde yapanlardan şikayetçi olduğunu söyleyen Özkan, "Konuşamıyor, çünkü şöyle bir kelime söyledi, '6 çocuğum var, konuşamıyorum.' Hakimin söylediği ise 'Hiç yere çocuğun gitti lütfen konuş' dedi, anne ise 'Nasıl konuşayım, 6 çocuğum var' dedi. Anaların ahı çıkar. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz, bu davanın her celsesinde burada olacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

"Hekese sesleniyorum; davaya gelin"

Herkesin davaya katılması için çağrıda bulunan Özkan, "Türk halkına sesleniyorum, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki insanlara sesleniyorum, ülkenin batısından doğusuna herkese sesleniyorum lütfen herkes klavyenin başından kalksın, davaya gelsinler. Ben sanatçıları da davet ediyorum" dedi.