Manisa'da kadını telefonla arayıp kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan ve aradığı kişiye “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunda adınız geçiyor” diyerek 270 gram külçe altın ve 35 bin lira dolandırmaya çalışan kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Olaya göre, Manisa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekibi dolandırılan kadının telefonla aranarak dolandırıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Sevgi Yolu üzerinde bulunan bir kuyumcuda H.E.’ye ulaşan ekip, H.E.’nin 270 gram külçe altınını kendisini telefonla arayan şahsa teslim ettiğini, şahsın 35 bin lira daha istediğini belirtmesi üzerine bölgede tertibat aldı. Bir süre sonra parayı almak üzere H.E. adlı kadının yanına gelen İ.T., polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. 

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Şüpheli  270 gram ağırlığında ve 66 bin lira değerindeki külçe altını alarak kaçtı.  Emniyetteki işlemlerin ardından Salihli adliyesine sevk edilen şüphelinin ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Ancak sonrasında adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.