Ergenekon davasında tüm sanıkların örgüt üyeliğinden beraatine karar verildi. 

Ergenekon davasında Alpaslan Aslan ve Osman Yıldırım ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. 

Ergenekon davasında kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıkların ‘Örgüt kurma veya yönetme’, ‘Örgüt üyeliği’ suçlarından beraatine karar verdi. Mahkeme, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ve Danıştay saldırısından dolayı Alparslan Arslan’ı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. 
Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden görülen Ergenekon davasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, ‘Örgüt kurma veya yönetme’, ‘Örgüt üyeliği’ suçlarından tüm sanıkların beraatine karar verdi. 
Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması ve Danıştay saldırısından dolayı Alparslan Arslan'ı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme, sanıklardan Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır ve Osman Yıldırım'ı ise aynı suçlardan müebbet hapse çarptırdı. 

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon: Özürle Ölmüşleri Geri Getiremezsin.

Ege ve 1. Ordu Komutanlığı görevlerinde bulunan emekli olduktan sonra Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak 4 yıl hapis yatan Hurşit Tolon, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülen Ergeneon davasında açıklanacak karar öncesi, davayı gözaltı süreçlerini ve nedenleri anlattı. “Dava ve soruşturmalar ile Türkiye Cumhuriyeti’nin mağdur edildiğini” söyleyen Tolon, ABD askerlerinin Erbil’de Türk askerlerinin başına çuval geçirmesi olayına tepki göstererek, ABD’de katılacağı konferansı iptal ederek Türkiye’ye dönmesinden kaynaklı olarak tutuklandığı görüşünde.

“Eğer yürürlükte olsaydı bu mahkeme bizi çoktan ipe çekmiş olurdu” diyen Tolon, 12 yıllık sürece “Bu süreç içerisinde hukuk devletinde hukuk dışı yapılabilecek ne varsa hepsine maruz kaldık. Bunu hiçbir şekilde telafi etme, giderme, zihnimizden çıkarma şansları yoktur. Bunu neyle telefi edeceksiniz özür mü dileyeceksiniz? Özürle bunları telefi edemezsiniz. Özürle ölmüşleri geri getiremezsiniz” diye tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

CHP'li Vekillerin Ergenekon İsyanı:

 Yıllar sonra gelen karara CHP'li milletvekillerinden tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ergenekon'un bu ülkenin aydınlarına yönelik bir kumpas olduğunu ilk günden söyledik. Yaptığımız uyarılara sessiz kalanlar, o gün "davanın savcısıyım", "ülke bağırsaklarını temizliyor" diyenler, hayatların kararmasından, masumların haksızca yaftalanmasından 1. derece sorumludur." ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise Twitter'dan "Türlü yalanlarla, iftiralarla yola çıktılar. Varolmayan bir örgüte üye olmakla insanları suçladılar. Türkiye'nin yetişmiş aydın, düşünür, bilim insanı, subay ve yazarlarının özgürlüğünü ve ömrünü çaldılar. Bu ülkeye karşı suç işlediler. Tarihe böyle geçecekler" diye yazdı.