Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Belediye Başkanlığı'nı Millet İttifakı'nın İstanbul adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre kazanan İmamoğlu'nun seçilmesine itiraz etmeye hazırlanan Ak Parti, İstanbul'un dört bir yanına 'Teşekkürler İstanbul Gönül Belediyeciliği Kazandı' yazılı pankartlar asıyor. Bu pankartlar ise seçim gecesi asılmaya başlandı. Seçim geçeli iki gün olmasına ve Binali Yıldırım'ın kazanamadığının resmi olmayan sonuçlara göre belli olmasına rağmen asılan pankartların sayısının bugün arttığı gözlemlendi. İmamoğlu, pankartlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

YSK Başkanın da dün açıkladığı gibi, İmamoğlu'nun İstanbul'daki sonucuna Ak Parti tarafindan bir itiraz gelecek. Bunun yanında Anadolu Ajansı dahil bütün gazeteler seçim haritalarında İstanbul’u CHP’nin adayının kazandığını gösteriyor. Ancak bu sonuçlara rağmen İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin Anadolu Ajansı verilerine göre seçimde ikinci olan adayı Binali Yıldırım’ın fotoğraflarının yer aldığı pankartların sayısı artmaya, yenileri asılmaya başlandı.

Betpas class="detayFoto" src="https://www.neohaber.net/images/upload/1-pankart.jpg" style="width: 775px; height: 429px;" />

TEM ile birlikte İstanbul’un en işlek otoyolları arasında bulunan E-5’te Erdoğan ve Yıldırım’ın fotoğraflarının bulunduğu ‘Teşekkürler İstanbul, Gönül Belediyeciliği kazandı’ yazısı bulunan pankartı asılıyor. Hemen hemen her üstü geçitte bu pankartlar asılmış ya da asılı olan pankartlar kaldırılmamış. Bu pankartların olmadığı üst geçitlerde ise İBB’nin geçmiş dönem faaliyetlerini anlattığı afişler yer alıyor. 

Ekrem İmamoğlu asılan ‘Teşekkürler İstanbul’ pankartları hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıklamıştı. İmamoğlu ayrıca Twitter hesabından Binali Yıldırım’a bir tweet attı ve uyardı. Pankart operasyonunu kınadığını .belirten İmamoğlu, “Binali Yıldırım Bey'e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum.” dedi. Paylaşımında Binali Yıldırım ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya seslenen İmamoğlu, “Manipülasyon şimdi de İBB eliyle sürüyor. Gece yarısı pankart operasyonu sadece algı çalışmasıdır. Bu yanlışı şiddetle kınıyor, Binali Yıldırım Bey'e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum. ” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim