İsrail'de bu yıl ikinci kez gerçekleşen genel seçimlerde oy verme işlemi sona erdi. Oy verme işlemi bittikten sonra yayınlanan sandık çıkış anketlerine göre İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki sağ blok parlamentoda hükümeti tek başına kurmaya yetecek çoğunluğu elde edemedi.

31 parti seçime girdi

Anketler, hükümeti tek başına kurmak için en az 61 sandalyeye sahip olması gereken Netanyahu'nun 54 ile 57 sandalye elde edebileceğini ön gördü.

New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti! New York Times, Erdoğan’ın seçim kampanyasını analiz etti!

31 partinin yarıştığı seçimde ilk sonuçlarına göre ise Likud ve Mavi-Beyaz İttifak'ın başabaşa gittiği kaydedildi.

Son 6 ayda ikinci seçim

İsrailliler dün sabah 120 sandalyeli parlamentonun (Knesset) yeni üyelerini belirlemek üzere seçim için 6 ay içinde ikinci kez sandığa gitti. Oy kullanma işlemi sabah 07.00'dan akşam 22.00'a kadar devam etti.

Netanyahu seçim yasaklarını ihlal etti

İsrail'de bu sene, hükümetin kurulamaması üzerine, ikinci kez gerçekleşen genel seçimlerde yarışan Başbakan Binyamin Netenyahu oy verme işlemi devam ederken, seçim yasalarını 3 kez ihlal etti.

Netanyahu öğleden sonra, Kol Hai'ye ve Galey İsrail'e olmak üzere iki radyoya röportajı verdi. Netenyahu seçim kampanyalarının devam ettiği sürede seçim gününden üç günü öncesine kadar yayınlanması yasak olan anket sonuçlarını paylaşarak propaganda yasasını ihlal etmişti.

Adayların seçim günü röportaj yapması yasak

İsrail Seçim Kanunu'nun 129. maddesine göre, adayların seçim gününde saat 19.00'dan önce radyo ve televizyon röportajı yapması yasak. Geçen hafta Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hakim Hanan Melcer de, seçim gününden önce bu görüşmeleri yasaklayan net bir yönerge yayınlamıştı.

Sabah saatlerinde ise Merkez Seçim Komitesi Başkanı Hakim Hanan Melcer, Netanyahu'nun seçim gününden üç gün öncesine kadar yasak olan anket sonuçlarını yayınlayarak propaganda yasasını ihlal ettiğini duyurmuştu.