Kocaeli’de Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçede bulunan ilk orta ve lise düzeyindeki 39 okulda eğitim gören 12 bin kadar öğrenciye kırtasiye yardımı yapabilme projesinin kaynağını tamamlamak üzere makam aracını sattı.

Şayir, makam aracının satışından elde edilen para ile öğrencilerin kırtasiye masrafına destek oldu. Proje kapsamında, 12 bine yakın öğrenciye defter, çanta, kalem, boya gibi her türlü kırtasiye malzemesi alındı. Şayir, Şehit İzzettin İnceoğlu İlkokulu’na giderek okula başlayan öğrencilere kırtasiye malzemelerini dağıttı.

Köyde büyüdüğünü ve eğitim hayatında zorluklar yaşadığını belirten Başkan Şayir, hiçbir ayrım yapmadan ilçedeki tüm çocuklara kırtasiye yardımında bulunduklarını aktarırken, öğrencilere devletin yanında olduğunu hissini uyandırmak istediklerini belirtti.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

"Bizim de çorbada tuzumuz olsun"

Devletin her yıl kitap yardımında bulunduğunu hatırlatan Şayir, "Bizim de bu çorbada tuzumuz olsun istedik" dedi.

Öğrenciler için makam aracı değil ceketlerini bile satmaya hazır olduklarını söyleyen Şayir'in 2016 model Audi A6'ya binmesi çokça tartışılmıştı. Şuan belediyenin kiraladığı araçları kullanan Şayir, araçtan elde edilen rakamın önemli olmadığını çocukların katma değerli ürünler ve işler üretebilmesi için fedakarlık yapmak gerektiğini söyledi.

Şayir ayrıca, aracın modelini düşürecekleri ancak yine bir makam aracına ihtiyaç duyacaklarını ifade etti.