Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık M.V. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme duruşmanın kapalı olarak görülmesine hükmetti. Duruşmada savunması sorulan M.V. kendini savunmak istemediğini ve susma hakkını kullanmak istediğini belirtti. M.V. ayrıca cezaevinde darp edildiğini de aktardı. 

"ÇOCUĞUM KORKUDAN TİTRİYORDU"

Duruşmada beyanı sorulan çocuğun annesi H.E. çocuğunun olay günü oynamak için dışarıya çıktığını söyleyerek, "Ben camdan bakıyordum. 10 dakika kadar sonra kızım eve geldi. Çocuğum 'Biri beni dövdü' diye söyledi. Çocuğumda kan görünce olayın boyutunu zaten anladım. Çocuk eve geldiğinde rengi gitmişti titriyordu. Çocuğum acıyor dedi. Çocuğumun iç çamaşırına baktığımda kan gördüm ve cinsel istismara uğradığını anladım. Sanıktan şikayetçiyim" şeklinde konuştu. 

Çocuğun babası F.E. ise olay saatinde işte olduğunu ve 5 aydır yaşananlardan dolayı sakallarının bile beyazladığını söyledi.

TEK CELSEDE KARARA BAĞLANDI

Mahkeme tarafların beyanlarının ardından hükmünü açıkladı. Mahkeme, M.V. 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 20 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan ise 9 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. 

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye önünde basın açıklaması yapan sivil toplum kuruşları yargılamanın çok çabuk bittiğini ve taleplerinin bu olduğunu aktardı. Verilen kararın diğer mahkemelere de örnek olması dileğinde bulundu. Müşteki avukatı ise çocuklar için daha çok kreş, anaokulu ve oyun parkı istediklerini belirtti.