Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi Arabistan'da 11 kişinin yargılandığı Cemal Kaşıkçı davasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Suudi Arabistan vatandaşı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı 2018 tarihinde ülkesinin İstanbul Başkonsolosuğu'na girmesinden bu yana haber alınamamış ve Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın "öldürüldüğü" ihtimali üzerinde durmuştu"

Callamard, yargılamanın uluslararası standartlara uygun yapılması gerektiğini söyleyerek, mahkemelerin kamuya açılmasını talep etti ve şüphelilerin isimlerinin ve daha önce tutuklanan 10 kişinin nerede tutulduğunun açıklanmasını istedi. Callamard, duruşmalara katılmasına izin verilen diplomatların da bir hukukun yanlış yönlendirilmesi ve insan hakları ihlali konusuna suç ortaklığı ediyor olabileceğini belirtti.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Geçtiğimiz günlerde cinayette azmettirici olduğu iddia edilen ve bu nedenle görevinden kovulan Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın danışmanı Suud El Kahtani'nin duruşmaya katılmadığı iddia edilmişti.