Bahariye Ortaokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklarını sürdüren okul korosu, dün ilginç bir kararla karşılaştı. Sol'un haberine göre müzik öğretmeni, etkinlikte söylenecek beş parçadan biri olan İzmir Marşı'nın repertuvardan çıkarıldığını duyurdu. İzmir Marşı yerine "Hayat bayram olsa" adlı şarkının söyleneceğini öğrencilere bildirdi. Müzik öğretmeni, seçimlerden sonra bu kararın kendilerine iletildiğini aktardı. 

NE OLMUŞTU?

Daha önce de çeşitli okullarda İzmir Marşı yasağı gündeme gelmişti. 

Geçen yıl İzmir Atatürk Lisesi müdürü Selamettin Demirhan, öğrencilerin İzmir Marşı söylemesini engellmeye çalışmıştı. 

Alanya Lisesi'nde bir müzik yarışması için prova yapan öğrenciler, İzmir Marşı'nı söylediği gerekçesiyle okul yönetimi tarafından uyarılmıştı. 

Balıkesir’in AKP’li Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, belediye personeline konuşma yaptığı sırada İzmir Marşı çalan bir aracın geçişine "İşte Burhaniye böyle bir yer Allah hepimize sabır versin" diyerek tepki göstermişti. 

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

İstanbul Erkek Lisesi'nde müdür yardımcısı Metin Kuş'un Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde İzmir Marşı okuyan öğrencilere tokat atması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

Editör: TE Bilişim