Uzaydan gelen esrarengiz radyo sinyalleri tespit edildi Uzaydan gelen esrarengiz radyo sinyalleri tespit edildi

Ürettiği elektrikli araçları ile bilinen Tesla'nın kurucusu Musk, pazartesi günü gerçekleştirilen bir toplantıda gelecek yıla dair planlarından bahsetti. Elon Musk, sürücüsüz araçların sayısının bir milyona ulaşacağından bahsederken, robot taksileri piyasaya sürmek gibi bir planının olduğunu aktardı. 

Elon Musk, Tesla için üretilen uygulamaların bu sistem için de geçerli olacağından bahsetti. 2016 yılından beri üzerinde çalışılan bu projenin üzerinda oldukça fazla çalıştıklarının altını çizen Musk, gelecek yıl ABD sokaklarında 1 milyonun üzerinde robot taksi göreceklerini umduklarını söyledi. Musk, yatırımcılara düzenleyici kurumdan belli bölgelerde hizmet verecek robot taksiler için onay beklediklerini aktarırken, "Uber ya da Airbnb modelinde hizmet verecek taksilerin 2020'de trafiğe çıkacağını tahmin ediyorum. Bu arabaların içinde kimse olmayacak. İki yıl içinde de direksiyonsuz ve pedalsız arabaları piyasaya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Musk, yaptığı açıklamada sürücüsüz araçları için yeni bir çip geliştirdiklerinden bahsederek, "Bu çip, sürücüsüz arabalarda bir dönüm noktası olacak" dedi.

Ancak söz konusu Tesla araçlar,  "sürücüsüz araç" kategorisinde sayılmıyor. Bu kategorinin dördüncü seviyesindeki araçlar için arabalarda bir sürücü bulunması gerekiyor. Beşinci seviyede ise sürücü şartı aranmıyor. Tesla otomobilleri henüz ne dördüncü ne de beşinci seviye için onay alabildi. Musk daha önce sürücüsüz araçların 2018'de hizmet vermeye başlayacağı taahhüdünde bulunmuştu. Elon Musk açıklamasında daha önce bazı tarihleri tutturamadığını itiraf ederek, "Bunun farkındayım ama bu kez olacak" dedi.