Hürriyet yazarı Ahmet Hakan CHP'nin yeni politik tutumunu değerlendiği bugünkü yazısında  Ak Parti'nin bu 'Yeni CHP' karşısında yetersiz kaldığını ve İstanbul'un kaybedilme sebebinin bu olduğunu belirtti. Eski CHP tutumunu ve halka karşı tavırlarını anlatan Hakan, İmamoğlu'nun belediye odasındaki dua ederken çekilmiş görüntüsünü koyarak CHP'nin dinamizminin değiştiğini ifade etti.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

CHP, eskiden şöyle bir CHP idi:

Bu CHP sizin bildiğiniz CHP’ye hiç benzemiyor

Kafayı başörtüsüne takmış ve bu konuda zerre geri adım atmamış ikna odaları kraliçesi Nur Serter’i bünyesinde gururla taşıyordu.

Başörtüsü yasağına, ceberut laiklik uygulamalarına, askeri vesayete sıkı sıkıya tutunmuş statükocu bir anlayışı temsil etmekten zerre gocunmuyordu.

Hacca gideceğini söyleyen partilisine “Araplara para kaptırma... Muhammed seni orada bırakmaz” diyen Önder Sav’ı el üstünde tutuyordu.

Din, iman, namaz, cami, dua gibi konulara milim yaklaşıldığında... Laikliğin anında elden gidivereceğine inananlarla dopdoluydu.

Fukaralığı bırakıp yaşam tarzına, ekonomiyi bırakıp başörtüsüne, israfı falan bırakıp cami sayısına, işsizliği bırakıp imam hatiplere odaklanıyordu.

Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy, Şişli... “Bunlar bize yeter de artar bile” diyerek çeperleri boş veriyor, bundan da asla rahatsız olmuyordu.

Her türlü stratejik ittifaklardan kaçınıyordu, Kürtleri HDP ile AK Parti’ye terk etmiş olmayı gayet doğal bir olguymuş gibi görüyordu.

Dikkat! Dikkat! Dikkat!

CHP, artık böyle bir CHP değil!

Camiye gidiyorlar, duaediyorlar, Yasin okuyorlar, başörtüsünü mesele etmiyorlar, yaşam tarzındanbaşka şeylere odaklanıyorlar, fakirliği bir numaralı sorun haline getiriyorlar, israfı bir numaralı gündem yapıyorlar, imam hatiplilerle buluşuyorlar, oy alamadıkları ilçelerdençıkmıyorlar, şaşırtıcı ittifaklarkuruyorlar, Kürtlerle ilgili kendi açılımlarını yapıyorlar falan...

AK Parti, eski CHP ile kolaylıkla baş edebiliyordu. Üç beş cümleyle darmadağın edebiliyorlardı eski CHP’yi.

Ama artık o üç beş cümle, hiç mi hiç işe yaramıyor.

Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu! Fenerbahçe'nin yıldızı Arda Güler rekor bedelle Real Madrid'e transfer oldu!

Son İstanbul seçimindeki yenilginin arkasındaki yalın gerçeklerden biri de şudur:

AK Parti...

Bu yeni CHP’ye karşı...

Nasıl bir dil kuracağını, hangi argümanları öne çıkaracağını, ne yapacağını, ne diyeceğini, neresinden vuracağını...

Bilmedi, bilemedi.

Yazısının tamamında Cübbeli, Akşener, Kaftancıoğlu gibi isimlere de değinen Hakan'ın yazısına buradan ulaşabilirsiniz.